NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Promocija romana Hazete Hamzić Salihović 8.aprila u Kalesiji

... | 22. Marta 2019.
10:46
Kalesija Online

“Vrisak do neba”, roman o ratu u Bosni i Hercegovini drugo je književno djelo kalesijske književnice Hazete  Hamzić Salihović.  Autorica kaže da je to knjiga o potrazi za identitetom.Glavni lik nakon 22 godine odlazi u portagu za biološkom majkom. “Uz to ja pratim još dva lika. Jedno dijete je nastalo kao plod silovanja Bošnjakinje, a drugo dijete nesvjesno također traži svoje roditelje”-dodaje Hazeta Hamzić Salihović. Promocija romana održana je u džematima u Švicarskoj, a prva promocija u Bosni i Hecegovini bit će upriličena 8.aprila 2019.godine u BKC “Alija Izetbegović” Kalesija.

“Knjiga je jako dobro prihvaćena od čitalaca Iako nijedna promocija nije održana u Bosni morala sam štampati i drugo izdanje ove knjige tako da je praktično ovo promocija drugog izdanja “Vrisak do neba”-ističe književnica Hazeta Hamzić Salihović.

Prvo autorsko djelo, roman “Šapat sudbine” Hazete Hamzić Salihović izazvao je pažnju ljubitelja pisane riječi. Knjiga je prevedena i na njemački jezik. Iako nije očekivala, autorica kaže da joj je drago da je i drugim romanom dotakla srca onih koji su imali priliku pročitati i “Vrisak do neba”.

“Čitaoci traže da prevedem i ovu knjigu na njemački jer su svi koji su pročitali Šapat sudbine na njemačkom jeziku oduševljeni i stoga žele čitati i ovu drugu knjigu”- dodaje Hamzić Salihović

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave