NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Prosinečki: Imam viziju tima, posebni zadaci za Džeku i Pjanića

... | 11. Januara 2018.
15:57
Kalesija Online

Prije tačno sedam dana Robert Prosinečki izabran je za novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. On je jednoglasno dobio povjerenje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i predvodit će Zmajeve u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo.

– Sada smo skoncentrisani na utakmice sa Amerikom i Meksikom. Obišao sam Trening kamp u Zenici i zadovoljan sam onim što sam vidio. Okupljamo se 21. januara, nakon toga 24. letimo preko Istanbula za Ameriku – kazao je Prosinečki, a zatim se osvrnuo na povratak Senada Lulića i Vedada Ibiševića.

– Još nisamo razgovarao sa Lulićem i Ibišvićem. Nakon ove turneje ću razgovarati sa njima. Ako treba otići ćemo bilo gdje da razgovaramo sa njima i vidimo ima li šanse da se oni vrate – kazao je selektor i dodao da se nije čuo sa Edinom Džekom ili nekim od reprezentativaca.

– Nismo još uvijek razgovarali. Samo smo razmijenili poruke i to je to. Nakon ovih mečeva u Americi ćemo razgovarati sa svima. Imam viziju ovog tima i znamo kako želimo igrati. Džeko i Miralm Pjanić su igrači svjetske klase. Džeko je ostvario nekoliko odličnih transfra, igra u vrhunskoj formi, Pjanić je motor Juventusa jednog od najvećih svjetskih klubova, tako da od njih očekujemo da oni budu nosioci igre.

(Sportske.ba)

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport