NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Prva kalesijska biciklijada: Petogodišnji Amar najmlađi učesnik

... | 24. Novembra 2019.
14:04
Kalesija Online

Dobra atmosfera, raspoloženi učesnici, prelijepo druženje odlike su prve biciklijade održane u Kalesiji. Organizator pomenutog, izuzetno značajnog događaja za našu općinu, je biciklistički klub Kalesija osnovan 2019.godine. Biciklijada je organizovana u okviru projekta „Biciklizmom do ugodnijeg života“ pod pokroviteljstvom Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona.

“Glavni cilj ovog projekta jeste promocija biciklizma, predstavljanje mlađima biciklizma kao jednog zdravog načina života. Nadamo se da će iz toga proizaći neki konkretni rezultati da ćemo imati što više biciklista i samim tim što više osoba koje imaju svijest o zdravom načinu života” kazao je Miralem Huremović, član biciklističkog kluba Kalesija.

Prema riječima predsjednika BKK Kalesija Isaka Džafića ovo jeste prva biciklijada a svakako ne i posljednja.

” Potrudit ćemo se da u saradnji sa Općinom Kalesija biciklijadu organizujemo 23.maja, ali i 24.novembar ima svoju simboliku jer je narednog dana odnosno 25.novembra Dan državnosti Bosne i Hercegovine” kazao je Isak Džafić.

Načelnik Općine Kalesija pozdravio je održavanje kako prve tako i planiranih biciklijada te obećao pomoć i podršku Općine.

Danas održanu manifestaciju uveličali su i najmlađi biciklisti. Najmlađi učesnik je petogodišnji Amar Mujić, koji kaže da voli voziti bicikl i da mu je bilo zabavno.

Osim članova kalesijskog biciklističkog kluba i građana naše općine učešće su uzeli članovi biciklističkih klubova iz Živinica, Kladnja, Tuzle. Bicikl u Kalesiji je danas vozila i djevojka iz Turske koja studira u Sarajevu.

Biciklijada je bila prilika da Biciklistički klub Kalesija uruči zahvalnice svima koji su pomogli osnivanje kluba ali i same biciklijade. Najavljeni su i projekti koji će realizovati Biciklistički klubovi iz Kalesije i Živinica u saradnji sa italijanskom nevladinom organizacijom.

Više fotografija pogledajte na stranicama https://www.facebook.com/kalesijaonline/
https://www.facebook.com/neontelevizija/

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport