NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Prve medalje za bh. sportiste na Svjetskim igrama specijalne olimpijade |

... | 17. Marta 2019.
12:25
Kalesija Online

Bosna i Hercegovina ima prvu medalju na ovogodišnjim Svjetskim igrama specijalne olimpijade koje se održavaju u Abu Dhabiju, gdje je treće mjesto i bronzanu medalju osvojila atletičarka Hiba Sultanović u utrci na 200 metara.

Uspješan nastup bh. sportista na igrama upotpunio je stonoteniser Irfan Kulić koji je pobijedio u oba današnja nastupa te maksimalnim rezultatom sa po 3:0 u setovima dobio protivnike iz Senegala i Nigerije. Vrlo zapažen nastup i odličan rezultat ostvario je plivač Zlatan Horo koji je u disciplini 50 metara kraul zauzeo odlično peto mjesto. Nešto manje uspjeha u današnjim nastupima imale su fudbalerke u inkluzivnom ili “unified” fudbalu koje su poražene od reperezentacije Indije sa 5:4, iako je bh. tim do vodstva došao u 15. sekundi meča. Čestitke bh. sportistima te izvršnoj direktorici Specijalne olimpijade BiH i šefici bh. misije na Svjetskim igrama specijalne olimpijade u Abu Dhabiju Kadi Delić-Selimović uputili su brojni sportisti poput Asmira Begovića, Svjetlane Kitić i mnogi drugi.

U sutrašnjim nastupima bh. sportiste očekuju nastupi u atletici na 200 metara, fudbalerke nastavljaju borbu za mjesta koja bi mogla donijeti medalje, a za medalju će sutra igrati i stonoteniseri.

Fena

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Sport