NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Prvi kviz znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju

... | 29. Novembra 2019.
14:15
Kalesija Online

S ciljem razvijanja svijesti o načinu ponašanja u saobraćaju Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona organizovalo je prvi kviz znanja iz oblasti sigurnosti i saobraćajne kulture za srednjoškolce.

U organizaciji sa Ministarstvom obrazovanja i nauke, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Pedagoškim zavodom i profesorima sedam srednjih škola sa područja TK više od 300 učenika imalo je mogućnost da nešto više čuju o sigurnosti u saobraćaju, te posljedicama nepoštovanja saobraćajnih pravila i propisa.

Ministar Edin Buševac ovom je prilikom istaknuo da je cilj edukacija i obrazovanje mladih u poznavanju saobraćajnih propisa i kulture. „Ovo su pretežno završni razredi koji će uskoro biti na cestama kao vozači. Drago mi je da ćemo pored takmičarskog dijela imati i edukativni dio gdje ćemo mladima na zanimljiv i motivirajući način prezentovati saobraćajna pravila, pravila ponašanja u saobraćaju, saobraćajnoj kulturi i posljedicama nepoštovanja saobraćajnih propisa“, rekao je ministar Buševac.

U kvizu znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture učestvovalo je 11 timova iz 7 srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona koje u svom sastavu imaju stručna usmjerenja iz oblasti saobraćaja (vozači motornih vozila, tehničari drumskog saobraćaja i tehničari bezbjednosti u drumskom saobraćaju).

Svoju životnu priču prisutnima je ispričala Almedina Čamdžić koja je  preživjela tešku saobraćajnu nezgodu.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika