NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Putevi u BiH: Kolovoz je mjestimično vlažan, moguća poledica

... | 7. Februara 2023.
08:20
Kalesija Online

Kolovoz je suh i mjestimično vlažan, a zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima,na mostovima,  vijaduktima i prilazima tunelima. Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima snijega na kolovozu, a izdvajamo puteve Priluka-Glamoč-Mlinište i Turbe-Karanovac.

Na putevima Kupres-Šuica-Livno i Kolo-Tomislavgrad-Šuica skrećemo pažnju na jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose. Na širem području Blidinja, Bosanskog Grahova, Mostara, Čapljine, Neuma, Nevesinja i Trebinja također upozoravamo na povremeno jake udare vjetra. Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Turbe-Karanovac, Jajce-Banja Luka, Buna-Masline i Sarajevo-Foča.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima: Sarajevo-Pale (tunel Čeljigovići), Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela) i Mostar-Stolac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika