NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Putevi u BiH: U nižim predjelima saobraća se po mokrom kolovozu, na pojedinim dionicama u planinskim predjelima kolovoz je mjestimično zasniježen

... | 25. Januara 2023.
08:17
Kalesija Online

U nižim predjelima saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu dok je na pojedinim dionicama u planinskim predjelima kolovoz mjestimično zasniježen.

Zbog magle vidljivost je smanjena na putu Glamoč-Mlinište, kao i preko prevoja Rostovo (Bugojno-Novi Travnik). Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Snijega na kolovozu mjestimično ima na putevima Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar.  Jak vjetar fomira sniježne nanose na putevima Livno-Šuica-Kupres i Bosansko Grahovo-Resanovci. Na putu Jablanica-Posušje zbog snijega i leda na kolovozu putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na izlaske divljih konja na kolovoz.Zbog radova u tunelu Čeljigovići na putu Sarajevo-Pale saobraća se usporeno, jednom trakom.

Usporeno zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima Jajce-Donji Vakuf i Mostar-Stolac.Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj na graničnom prelazu Izačić-Ličko Petrovo Selo ne mogu saobraćati teretna vozila.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika