NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Ramazanski kviz: Uručene nagrade sretnim dobitnicima

... | 22. Maja 2020.
08:45
Kalesija Online

U mjesecu ramazanu, 25 dana, vrijedni polaznici mektebske nastave odgovarali su na pitanja postavljena u ramazanskom kvizu. Njihovo znanje nagrađivali su MIZ Kalesija i OS-PHARM apoteke vrijednim nagradama. Sretne dobitnike izvlačili smo svakog petka. Prvi bicikl osvojio je Salim Isamović, drugu sedmicu najviše sreće imala je Dženita Majdančić dok je treće sedmice novi bicikl otišlo u ruke Anide Mustafić. Kojoj je nagrada uručena u četvrtak.

Također osim bicikla birali smo i dobitnike ramazanskog paketa i knjige 365 dana sa voljenim poslanikom a iz koje su polaznici mektebske nastave čitali priče te iz istih postavljali smo pitanje.

Sretne dobitnike izvlačili smo i 26 dana mjeseca ramazana a u povodu noći Lejletu-l-Kadr. U našoj kutiji našla su se imena svih onih koji su se sa nama igrali od početka i dali tačne odgovore na najmanje 20 pitanja. Osim bicikla kao glavne nagrade, dodijeljeno je 8 ruksaka i ramazanskih paketa i tablet..Također dobitnik bicikla dobio je ramazanski paket i ruksak a dobitnik tableta dobio je i ramazanski paket.

Sretnim dobinicima nagrade smo također uručili jučer. Novi bicikl provozala je Amina Halilović.

Znanje u našem kvizu pokazala je i Sara Imamović koja je imala i mnogo sreće. U okviru treće sedmice kada smo izvlačili sretne dobitnike Sara je osvojila knjigu 365 dana sa voljenim poslanikom. Kada smo sretne dobitnike izvlačili u povodu noći Lejletu-l -Kadr Saru smo izvukli kao dobitnicu tableta.

S obzirom da zbog pandemije korona virusa nije održavana mektebska pouka, a također nije realizovano ni mektebsko takmičenje realizacija kviza imala je za cilj da naši najmlađi nauče nove stvar a također pokažu svoje znanje. Glavni imam MIZ Kalesija Enver ef. Alić kaže da je značaj ovog kviza ogroman.

U ramazanskom kvizu učešće je uzelo oko 150 učesnika. Svima njima se zahvaljumo i čestitamo na pokazanom znanju. Sretnim dobitnicima upućujemo iskrene čestitke sa nadom da ćemo slične projekte realizovati i u narednom periodu.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme