NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Ramiz Zahirović i Jasmin Mehić donirali knjige kalesijskoj biblioteci

... | 10. Maja 2017.
08:49
Kalesija Online

Gradska biblioteka u proteklom periodu značajno je obnovila fond knjiga kojima raspolaže. Osim naslove do kojih dođu kupovinom i dobijanjem knjiga od Fondacije za bibliotečku djelatnost, knjižni fond obogati se i na način da građani poklone knjige biblioteci.

Tako je Ramiz Zahirović iz Tojšića, bivši poslanik u Federalnom parlamentu, poklonio biblioteci 50-ak knjiga različitih žanrova i različite tematike.

Kalesijskoj biblioteci, posredstvom Damira Bošnjakovića, profesora historije, 10 knjiga poklonio je  Jasmin Mehić iz Zavidovića. Riječ je o 10 primjeraka knjige ” Genealoška istraživanja zavidovićkih prezimena”. Autor knjige je Jasmin Mehić, a knjiga može poslužiti svima koji se bave sličnim  istraživačkim radom.

Fahrudin Sinanović, direktor JU BKC „Alija Izetbegović“, pri kojoj djeluje gradska biblioteka, izrazio je zahvalnost Ramizu Zahiroviću i Jasminu Mehiću za poklonjene knjige.

Zahirovići i Mehiću ćemo uputiti i pismene zahvalnice. Nadamo se da će biti još naših sugrađana koji će nam pokloniti neku knjigu. Pogotovo bi nam dobro došle knjige koje su zastupljene u lektiri za osnovne i srednje škole, kazao je direktor Fahrudin Sinanović.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme