NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Rasim Mehidić: “Planinari su posebni ljudi, da bi čovjek otišao na planinu mora imati jaku volju”

... | 12. Februara 2021.
10:25
Kalesija Online

Planinari su posebni ljudi, a čovjek mora imati volju da uživa u planini i planinarenju, kazao je Kalesijac Rasim Mehidić, koji je poznat je po tome da je posjetio Mont Blanc, alpski masiv planinskog sustava Alpa, najviši u Francuskoj i Italiji i drugi po veličini u Europi. Na ovaj planinarski pohod pripremao se pola godine, a kako kaže, za njega je ovo veliki uspjeh, jer su rijetki oni koji mogu uspjeti i popeti se na ovaj vrh.

Njegovi početci vežu se za PD “Konjuh”, nekoliko godina kasnije osnovao je planinarsko društvo u Kalesiji. Svaki vikend prodvodi na planini, a kako kaže, posjetio je sve planine u BiH.

U njegovim planinarskim pohodima nekada mu se pridruže supruga i kćerka, naveo je i zanimljivu činjenicu da sve više žena se uključuje u planinarska društva i posjećuju planine. Istakao je da žene su itekako snažne i spremne za osvajanje planina, te da mogu sve što i muškarci, pa čak nositi ranac težak 25 kilograma.

Rasimovu priču o osnivanju PD “Kalesija”, njegovim planinarskim pohodima i uspjesima, šta je potrebno od opreme, pogledajte u videu:

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, NEON TV - Video prilozi