NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Refik Musić izjavio da Sloga ne odustaje od ulaska u Prvu ligu FBiH

... | 26. Aprila 2017.
10:27
Kalesija Online

Iako su u proljetnom dijelu prvenstva upisali tek dvije pobjede od šest odigranih utakmica, u tojšićkoj Slogi ne odustaju od sna zvani Prva liga BiH.

Naime, ovaj klub je trenutno na šestoj poziciji Druge lige FBiH i za prvoplasiranom ekipom Slavena zaostaje osam bodova, s tim da danas imaju neugodnog protivnika na “Adi”, a to je drugoplasirana momčad Bosna iz Mionice.

“Budi Sloga nije samo ulazak u Prvu ligu. To je niz aktivnosti od stvaranja infrastrukture, izgradnje i održavanja omladinskog pogona i stvaranje zdravog ambijenta u i oko kluba, kako bi se taj cilj ostvario. Mi od svog cilja ne odustajemo, a ako se desi da mi ne budemo ti koji će ući u veći rang, čestitaćemo onome ko bude prvi i nastavit ćemo da radimo i sljedeće godine za isti cilj. Mislim da općina Kalesija zaslužuje da ima klub u Prvoj ligi”, kazao je Refik Musić – Rile, sportski direktor Sloge, a izjava je objavljena na zvaničnoj facebook stranici FK Sloga iz Tojšića.

On se osvrnuo i na loše rezultate kluba sa Ade, jer su u šest utakmica primili 12 golova.

„Uprava je donijela odluku da se smijeni trener zbog niza loših rezultata, jer je procjenjeno da je trener bio taj glavni uzročnik. Brzo smo pronašli novo rješenje, ali treba vremena i dok novi trener upozna ekipu. Pojedini igrači od kojih se najviše očekivalo su podbacili, došlo je do povreda, neki su kartonirani, te je to niz okolnosti koje su se odrazile na naše rezultate. Opet ponavljam, mi ne odustajemo, borićemo se do zadnjeg kola. Čekaćemo kikseve drugih ekipa, te ako se desi da ne uđemo, izvući ćemo puku za sljedeću sezonu”, istakao je Musić.

Musić je mišljenja da će utakmica protiv Slavena biti odlučujuća, jer ekipa iz Živinica iam utakmicu više a i oni žele u veći rang. Ipak priznaje da su loši rezultati “poljuljali” igrački kadar, a najviše utakmica protiv Bosne iz Kalesije gdje ih je rezultat demoralisao.

 

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport