NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Reis Kavazović: Odlaskom Hasana Čengića, BiH je izgubila velikog patriotu i borca

... | 7. Novembra 2021.
11:50
Kalesija Online

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović uputio je taziju porodici Čengić, povodom preseljenja na ahiret bivšeg predsjednika Sabora Hasan Čengića.

“Sinoć sam dobio tužnu vijest da je na Ahiret preselio Hasan Čengić. Iznenednim odlaskom s ovoga svijeta našega prijatelja, Hasana Čengića, Bosna i Hercegovina je izgubila velikog patriotu i borca za njenu samostalnost i nezavisnost. Bošnjaci su izgubili velikog pregaoca na afirmaciji svih bošnjačkih nacionalnih vrijednosti, a Islamska zajednica marljivog člana i istinskog prijatelja”, naveo je Kavazović.

Kako je istaknuo, “svi mi koji smo znali Hasana Čengića osjećamo veliku tugu i bol zbog gubitka brata i prijatelja, ali istodobno smo ponosni što smo sarađivali sa jednim tako velikim i plemenitim čovjekom”.

“Poštovana porodico našega Hasana, u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i u svoje lično ime, upućujem vam iskrene izraze dubokoga suosjećanja, uz dove Milostivom Allahu da ge uvede u najviše stepene svoje Milosti. Vama, poštovana porodico Čengić, da Svevišnji podari snagu i sabur da se izborite sa gubitkom svoga najmilijeg člana i da istrajete na putu kojim vas je upućivao”, navodi se u taziji reisu-l-uleme.

Klix.ba

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika