NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Reuf Jahić iz Švedske biciklom kreće na put do rodne Bosne i Hercegovine

... | 5. Avgusta 2021.
17:23
Kalesija Online

Reuf Jahić rođen je u Srebreniku, ali još od 1993. godine živi u Švedskoj.

Priča nam da je 30 godina amaterski igrao fudbal, te da je osnovao klub “Zlatni ljiljan”.

Iako je fudbal njegova prva ljubav, kao i šah, Reuf se već tri godine bavi biciklizmom.

Prije nekog vremena rodila se ideja da na biciklu iz Švedske dođe u Bosnu.

– Ideju mi je dao Suad Buljubašić koji je iz Njemačke došao u Srebrenik. Vozio sam s njim i dogovarali smo da iz Švedske krenemo već prošle godine, ali nas je koronavirus zaustavio u toj namjeri. Suad 8. augusta kreće do mene iz Njemačke i idemo za BiH. Otprilike ćemo preći 2.350 kilometara za dvije sedmice ako sve bude teklo kako smo planirali. U dobroj sam formi, pa mislim da ne bi trebalo biti problema – priča Reuf.

 Želja mi je da vozim i da to bude poklon djeci sa poteškoćama u razvoju jer ih je sistem zapostavio. Smatram da u prvom planu treba da budu oni, a ne mi koji vozimo za njih – kaže sagovornik.

Ističe da je dva puta pao. Prvi put je, kaže, sletio u livadu kako ne bi udario jednu gospođu koja mu se našla na putu. Dobro se sjeća Reuf i pada kada mu je kaciga pukla na tri dijela.Reuf je poznat u svom rodnom kraju kao veliki dobrotvor. Inicijator je brojnih humanitarnih akcija čijom realizacijom pomaže onima kojima je pomoć potrebna. Osigurao je sredstva za vatrogasce iz Srebrenika, te fudbalskim klubovima iz svog kraja.

(Faktor)

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Magazin