NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Sablasna atmosfera u Jerevanu: Mnogo policije, poneki štand i malo interesovanje

... | 8. Septembra 2019.
11:34
Kalesija Online

Nešto više od tri sata prije početka utakmice između nogometnih reprezentacija Armenije i BiH na ulicama Jerevana ne vlada gotovo nikakva nogometna atmosfera, ali se na stadionu ipak očekuje 14.000 domaćih navijača, javlja reporter portala Klix.ba s mjesta događaja. Šetajući ulicama glavnog grada Armenije, teško je pronaći bilo kakav znak da se danas igra nogometna utakmica, a tek se poneki navijači mogu vidjeti kako u manjim redovima čekaju na kupovinu ulaznica.

Ispred samog stadiona može se vidjeti veliki broj policajaca i službenika koji su zaduženi za sigurnost navijača te tek poneki štand sa šalovima i dresovima nogometne reprezentacije Armenije.

Ipak, bez obzira na to što Armenci ne doživljavaju previše današnju utakmicu 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, prema onome što se može vidjeti ispred stadiona sve je spremno za odigravanje ove nogometne utakmice koja prema našem vremenu počinje od 15 sati.

Za razliku od nogometne reprezentacije Armenije, Zmajevima je ovo jedna u nizu ključnih utakmica do kraja kvalifikacija u kojoj jednostavno moramo upisati pobjedu i osvojiti tri boda kako bi zadržali kakve-takve šanse za plasman na smotru najboljih.

Susret Armenija – BiH igra se s početkom u 15 sati na Republičkom stadionu u Jerevanu, a pravdu će dijeliti francuski arbitar Benoit Bastien.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Sport