NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Safet Šahmanović:”Mi smo članicama Udruženja Ženo, majko, sestro rekli da ima mamograf, a one su opet sakupljale novac”

... | 11. Maja 2017.
18:45
Kalesija Online

U organizaciji Crvenog križa Kalesija i Udruženja koje okuplja žene oboljele od karcinoma “Nijemi krik”, danas je u općini održana konferencija za medije na kojoj se govorilo o nabavci mamografa za potrebe Doma zdravlja Kalesija, odnosno za sve žene Kalesije.

“Ja moram da kažem da je Kalesije mamograf dobila u novembru prošle godine i da sam ja sve relevantne ustanove upoznao sa tim. Dan prije održavanja okruglog stola ja sam lično članicama Udruženja “Ženo, majko, sestro”, kazao da imamo mamograf, a one su opet pokrenule akciju prikupljanja novca. Zašto to ne znam, morate pitati njih”, rekao je Safet Šahmanović sekretar CK Kalesija.

On je za ovu donaciju koja je stigla iz Austrije obezbjedio svu potrebnu papirologiju, te se nada da će u narednim danima mamograf biti predat Domu zdravlja, jer je u par navrata i načelnik reagovao da se ta procedura pregleda ispravnosti ubrza kako bi što prije bio stavljen u funkciju.

Hajra Jahić Bajrić predsjednica Udruženja “Nijemi krik” Kalesija zahvalila se Safetu Šahmanoviću za sve što je uradio da mamograf dođe u Kalesiju. Ona je kazala da je informaciju za donaciju mamografa upravo dobila od Safeta Šahmanovića zato nije se uključivala u akciju prikupljanja sredstava koja je pokrenuta u Kalesiji.

Ona se nada da će novac koji je prikupljen biti usmjeren u opremanje prostorija u Domu zdravlja kako bi mamograf počeo raditi što prije i kako bis e angažovao ljekar za rad na istom.

Konferenciji za medije prisustvovao je veliki broj žena Kalesije koje su sa oduševljenjem dočekale informaciju da Kalesija ima mamograf i da će on u skorije vrijeme biti u upotrebi.

 

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme