NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Salkić: Od policije u RS-u se nastoji napraviti oružana sila

... | 4. Aprila 2019.
16:53
Kalesija Online

Od policijskih snaga na prostoru entiteta Republika Srpka nastoji se napraviti neka vrsta oružane sile koja bi se mogla upotrijebiti u određenom trenutku, smatra potpredsjednik ovog bosanskohercegovačkog entiteta Ramiz Salkić.Takva struktura, dodaje, trebala bi da ulijevala sigurnost određenim politikama koje zagovaraju separatizam.

“Sama činjenica da se drži Ministarstvo unutrašnjih poslova potpuno entnički očišćeno jasno govori o čemu se radi”, kazao je Salkić novinarima u Sarajevu.

Komentirajući utvrđeni Nacrt zakona kojim se utvrđuju formalnopravni uslovi za uspostavljanje rezervnog sastava policije u RS-u kazao je da takvo organiziranje policijskih snaga, kod Bošnjaka u RS-u, ne budi nadu da je to nešta što će biti dobro.

“Mi mislimo da ne postoje nikakvi razlozi da se organizira rezervni sastav unutar MUP-a, niti postoji ekonomska snaga entitea da to može izdržati”, rekao je Salkić. Prošle godine je, podsjetio je, nabavljeno više hiljada dugih cijevi, što, također smatra, nije dobra poruka.

Izvor: klix.ba

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika