NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Saobraća se po mokrom kolovozu

... | 12. Maja 2017.
06:46
Kalesija Online

Prema prikupljenim podacima, jutros se u Hercegovini i ponegdje u Bosni saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok se u ostalim područjima vozi po pretežno suhom kolovozu. Posebnih ograničenja za sada nema, a vozače savjetujemo da, bez obzira na saobraćajne i vremenske uslove, voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

U toku su sanacioni radovi na dionici autoputa A-1 Butila-Sarajevo zapad-Lepenica (radovi na vijaduktu Bojnik i kod tunela Igman), zbog čega se saobraća sporije-jednom trakom. Također, zbog sanacije klizišta u mjestu Donji Tičići (A-1 Zenica jug-Kakanj) saobraća se jednom trakom, uz poštivanje postavljene signalizacije.

Danas se finaliziraju radovi na dionici M-18 Sarajevo-Vogošća (dionica Koševsko brdo-Bare), pa će se saobraćati usporeno-jednom trakom. Sanacioni radovi izvode se i na dionici M-17 Ilidža-Blažuj.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćanja: Jablanica-Mostar, Poriče-Kupres i Banja Luka-Čelinac.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno dolazi do zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje GP Deleuša (od 11 do 15 sati).

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika