NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

... | 28. Aprila 2017.
06:45
Kalesija Online

Zbog prevrtanja teretnog vozila na magistralnom putu M-5 kod Bosanskog Petrovca (Medeno Polje) saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na putevima u našoj zemlji ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila. Upozoravamo na mjestimično jače udare vjetra i savjetujemo oprezniju vožnju.

Povremene obustave saobraćaja zbog deminiranja terena mogu se očekivati tokom dana na magistralnom putu M-5 Ripač-Dubovsko (08-16 sati).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima i izmjenama u režimu saobraćaja, izdvajamo: autoput A-1 dionice Butila-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-18 Sarajevo-Semizovac, M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj, M-17 Jablanica-Mostar i M-14.1 Brčko-Bijeljina.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Radovi i dalje traju na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se, tokom dana, sporije saobraća na ovim graničnim prelazima.

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnog prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati).

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika