Kalesija

Savjet francuskog kuhara: Kako da vam baš svaka palačinka uvijek ispadne savršeno?

Obično kada pravimo palačinke, važi ono pravilo prvi mačići se bacaju u vodu, pa se za prvu palačinku uvijek podrazumijeva da neće ispasti dobro. Međutim, da to ne mora biti tako ističe najveći majstor za palačinke koji otkriva trik kako da vam baš svaka palačinka uvijek ispadne savršeno.

Vlasnik jedne palačinkarnice Francuz Mika Alix pravi samo vrhunske palačinke, stoga njegovi savjeti nisu za odbaciti.

– Želimo li dobiti palačinke koje se neće zalijepiti za tavu, najvažnije je smjesi dodati ulja, odnosno maslaca. Na 500 grama brašna možete dodati 10 grama maslaca te jednako toliko soli, zatim 100 grama šećera i četiri jaja. Za još ukusnije i slasnije palačinke stavite i vaniliju – otkriva Mika te dodaje da je kod pečenja najboljih palačinki važan i oblik tave.

Važno je koristiti posebnu tavu baš namijenjenu pečenju palačinki, s potpuno ravnim dnom.

Za palačinke po receptu chefa Mike Alixa ulje u tavu uopće ne treba stavljati, pogotovo ako imate dobru tavu “teflonku”.

faktor.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

    Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

    Komentari

    Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

    Izvedena prva inkluzivna lutkarska predstava: Uloge imali i mladi iz K …

    Nova Miss Buenos Airesa ima 60 godina, a takmičit će se i na izboru …

    Najava utakmica u 1. i 2. Ligi TK

    Kome je u cilju dizanje panike? Lažne informacije  i opasni falsifik …

    Parne lokomotive sa TK u funkciji razvoja lokalnog turizma

    CLOSE
    CLOSE