NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

SDA Kalesija: “Ovakav skup SDA govori da je Bosna i Hercegovina stabilna, sigurna i u slučaju da bude fizički ugrožena mi patriote smo još živi”

... | 27. Septembra 2022.
21:09
Kalesija Online

Građani, simpatizeri i članovi uz gromoglasan aplauz i ovacije pozdravili su kandidate OO SDA Kalesija, koji su na listi za Opće izbore 2022.
Ovakva podrška građana znači da je OO SDA Kalesija učinila korak više i da je lista sačinjena od kvalitetnih kandidata koji su spremni na promjene i bolji život svih građana.


Centralnim skupom OO SDA Kalesija, koji je održan večeras u BKC “Alija Izetbegović” Kalesija, završena je predizborna kampanja.
Sala u BKC bila je mala da primi sve goste, koji su došli da podrže svoje prijatelje i kandidate u koje vjeruju da mogu doprinijeti boljem demokratskom društvu i prosperitetnijem životu na prostoru cijele Bosne i Hercegovine.

Posebena je čast bila ugostiti imama i nekadašnjeg komandanta 4. Muslimanske slavne brigade Nezima Halilovića Muderrisa, koji je održao jako emotivan govor, koji kazao da je Bosna i Hercegovina svakim danom sve snažnija, te da njenu nezivsnost i suverenitet neće biti upitna sve dok je patriota i onih koji su borili se za državnost domovine.

“Patriote Bosne i Hercegovine su se probudile pred izbore. To je nekako i naša potreba da pokažemo naš identitet i ovakav skup SDA govori da je Bosna i Hercegovina stabilna, sigurna i u slučaju da bude ugrožena fizički mi patriote smo još živi”, kazao je Muderris Halilović.

Gosti na skupu bili su i Edin Ramić, kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH, zatim Fahrudin Skopljak, kandidat za Parlament FBiH i Irfan Halilagić, kandidat za Skupštinu TK, koji su također dobili priliku da se obrate građanima Kalesije.

U Kalesiji na Centralni predizborni skup SDA Kalesija došao je i Naser Orić, komandant Armije RBiH u Srebrenici, koji se osvrnuo na trenutnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini i pružio podršku SDA.

“Došao sam da podržim SDA i simpatizerima pošaljem poruku da glasaju za predsjednika Bakira Izetbegovića”, kazao je Orić.

Svoj program pred članovima i simpatizerima predstavili su i kandidati SDA iz Kalesije, za sve nivoe vlasti.

“Kao načelnik sam radio puno, a ako dobijem podršku građana i odem u Parlament sigurno ću raditi pet puta više za Kalesiju”, kazao je aktuelni načelnik Općine Kalesija Sead Džafić.

Kako je Centralni predizborni skup završnica kampanje OO SDA Kalesija predsjednica Hasiba Kurtić kazala je da su vodili korektnu borbu i da je važno da Kalesije dobije značajan podršku na kantonalnom nivou kako bi se što više projekata završilo u našoj općini.

“Pružili smo priliku građanima da kažu šta su njihove želje, šta sugerišu nama ukoliko dobijemo mandate. Bila je korektna kampanja nismo se bazirali na kampanje drugih političkih subjekata, nego smo građanima objasnili zašto su ovi izbori važni”, kazala je Kurtić.

OO SDA Kalesija ne kreira program na obećanjima već djelima žele pokazati kako Bosna i Hercegovina može imati sjajnu budućnost kada dobije obrazovane i perspektivne osobe na svim nivoima vlasti, koji će ustrajati u stabilnosti i prosperitetu naše domovine.
Lista kandidata sastavljena je od ljudi od povjerenja iz raznih branši, jer samo oni koji su uključeni u cjelokuponi sistem funkcionisanja bh. društva i institucija mogu doprinijeti boljitku u zdravstvu, obrazovanju, pravnim procesima.

Građani zaslužuju državu bez diskriminacije, nepotizma, korupcije, zaslužuju zemlju koja će ići samo naprijed u infrastrukturi, ekonomiji, sportu, kulturi, poručeno je večeras, a sudeći i prema ambicijama pobjeda je sigurna.

Plaćeno političko oglašavanje

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme