NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Šehidski kup osvojila ekipa FK “Mladost” Kikači

... | 23. Septembra 2020.
18:25
Kalesija Online

Fudbaleri “Mladost” Kikači u finalnoj utakmici uspjeli su savladati ekipu FK “Krušik” Vukovije Gornje i time ostvariti svoj cilj, a to je pobijediti i osvojiti Šehidski kup. Kikačani su pobijedili rezultatom 2:0, a oba gola postigao je mladi Bakir Sakić. Posebna atmosfera osjetila se kod ekipe pobjednika, jer je pehar u njihovim rukama.

“Ovo nije prvi put da osvajamo Šehidski kup, to je nama najdraži kup, igramo u ime ljudi koji su dali živote za našu domovinu. Posebana draž je osvojiti kup šehida. Mi smo prije dvije godine pokazali da možemo daleko stići u tom kupu”, kazao je predsjednik FK “Mladost” Kikači, Senad Mujkanović, te dodaje da se klub nalazi na prvom mjestu na tabali Prve kantonalne lige.

Šehidski kup je posebno i tradicionalno takmičenje u Kalesiji, koje nogometni savez upriliči svake godine. Čestitke pobjedniku i finalistima kupa uputio je i predsjednik Fudbalskog saveza TK, Muhamed Avdić.

“Ove godine je možda, u odnosu na dosadašnje godine razlika u shvatanju ovog finalnog meča u tome što se nije dozvolilo da nestane, jer imali smo problema sa virusom, kojeg smo trpili u sportu, pa i nogometu. Finale je trebalo da se igra u povodu Dana općine. Općinski načelnik nije htio da dozvoli da se ovo finale ne odigra, jer se ovo finale posvećeno šehidima Općine Kalesija”, kazao je Avdić

Veoma je važno ulagati u sport, u sportske kolektive koji donose medalje i priznanja u našu Općinu istakao je načelnik Općine Kalesija Sead Džafić, pa i ove godine nije izostala njegova podrška prilikom održavanja ovog kupa. Općina Kalesija izdvojila je novčana sredstva za podršku sportskim kolektivima za kupovinu opreme.

“Općina Kalesija podržava sport, posebno kada su u pitanju ovakvi kupovi i nogomet to je najmasovniji sport na Općini Kalesija. Mi ćemo to pratiti i u buduće i pomagati. Naša je obaveza da pomognemo sportse kolektive. Mi smo izdvojili iz budžeta jedan dio sredstava pobjedniku i ostalima da pomognemo da kupe sportsku opremu”, kazao je načelnik Općine Kalesija Sead Džafić.

Finalne Šehidskog kupa igralo se na Gradskom stadionu u Kalesiji. Utakmicu je sudio Edin Osmanović, sa pomoćnicima Adelom Muminovićem i Muamerom Mešićem. Delegat utakmice bio je Fahrudin Sinanović.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport