NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Šerifa Balić ima 87 godina, prati fudbal i boks: Voljela bih da Džeko dođe…

... | 21. Septembra 2020.
18:41
Kalesija Online

Šerifa Balić, supernana iz Bihaća, ima 87 godine, zaljubljenica je u fudbal i boks, a prije šest godina oduševila je javnost u Bosni i Hercegovini.

Edin Džeko tada joj je ispunio želju i uputio poziv na utakmicu reprezentacije, koji je ona prihvatila. Tada je i upoznala Dijamanta, kojeg je sada pozvala u goste u Bihać.

– Voljela bih da Džeko dođe i da malo hoda sa mnom po mom stadionu. Ali, znam da je on zauzet – kazala je nana Šerifa za Federalnu TV, naglasivši kako nikada neće zaboraviti noć kada je upoznala Džeku i njegovu porodicu.

Ljubav prema fudbalu i boksu prenijela je na sinove i unuke, s kojima zajedno prati sve utakmice, posebno naše reprezentacije. Iako je, kaže, nepismena, zna prepoznati dobrog igrača, dobar udarac, a zna se itekako radovati golovima.

Voli gledati utakmice Zmajeva, ali se sjeća i utakmica bivše Jugoslavije. Posebno pamti onu iz 1974. godine kada je Jugoslavija pobijedila Zair sa 9:0. Sjeća se ko su bili strijelci, ko je stajao na golu…

Navija za Borac Izačić i Jedinstvo iz Bihaća, a posebno joj je drag dres bihaćkog Jedinstva sa potpisom igrača, kojeg je, kako kaže, nosila za rođendan, objavila je FTV.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika