NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Serijal “Moj uzor” od sutra na programu NEON Televizije

... | 21. Oktobra 2021.
15:50
Kalesija Online

Serijal „Moj uzor“ je projekat koji je realizovalo Udruženje za blagostanje, koje već nekoliko godina djeluje na prostoru Bosne i Hercegovine, radeći mnoge korisne projekte, uglavnom humanitarne prirode. Ovo je njihov prvi multimedijalni edukativni projekat. Sadrži 13 epizoda po 15-ak minuta.

– Moj uzor, priča je o grupi mladih ljudi koji, susrećući se s vlastitim problemima, svojstvenim tinejdžerima bosanskohercegovačke zbilje, pokušavajući da odgovore na brojne izazove, vagajući  između stvarnosti u kojoj žive i ličnih osjećanja, na najbolji način gledaocima otkrivaju svijet u kojem žive mladi ljudi. Ono što je još važnije, serijal, tim mladim ljudima pokušava dati odgovor na krucijalna pitanja, kao što je odnos prema sebi, porodici, prijateljima, komšijama te se usuđuje ukazivati na opasnost nekih pošasti savremenog doba kao što je gubljenje vremena, neorganizovanost, nepoštivanje drugog i drugačijeg – izjavio je za Preporod.info Adnan Ljevo, koordinator projekta.

Producenti serijala su odgovore na važna i osjetljiva pitanja s kojima se mladi u procesu odrastanja suočavaju tražili u riječima i praksi Muhameda, a.s.

Zahvaljujući ostvarenoj saradnji sa Udruženjem za blagostanje serijal ćete moći pratiti na programu NEON Televizije svakog petka od 19:30 sati.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme