NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Sestre Melina i Lamija Šišić priredile “Muzički trenutak” za drugare (FOTO)

... | 25. Januara 2020.
16:16
Kalesija Online

Sestre Melina i Lamija Šišić danas su u BKC “Alija Izetbegović” Kalesija priredile “Muzički trenutak” za drugare iz dramskog studija “Ankata”. Na prelijepo uređenoj bini za koju su zaslužne sestre Šišić zajedno sa mamom, sviralo se ali i govorilo o kompozitorima i njihovim djelima.

-“Mi smo inspirisane bile predanim radom našeg dramskog studija Ankata ovdje u Kalesiji, gdje sad jedna mlađa grupa radi predstavu u kojoj je muzika nezaobilazan dio, tako da smo mi mislile da mi te neke stvari razjasnimo i objasnimo, dakle našim drugarima smo priredile jedan manji koncert kao neku muzičku radionicu”, kazala je Melina za NTV.

Sa osmijehom na licu sestre Šišić su svirale kompozicije Mocarta, Šopena, Akolaja, Betovena kao i drugih kompozitora, dok su njihovi drugari pažljivo slušali svaku novu notu i “upijali” svaku novu informaciju.

-“Mi smo zadovoljne, djeca su uvijek pažljiva i slušaju kada je nešto korisno i lijepo i zanimljivo”, kazala je Melina.

Na pitanje da li na ovaj način žele i Kalesijcima približiti klasičnu muziku, Melina odgovara potvrdno:

“U cijelom svijetu se tako radi, nije da ljudi ne vole klasičnu muziku, nego nemaju priliku da je čuju, da je razumiju, da im se približi i objasni šta je to, da je to nešto više od filozofije kao što je rekao Betoven. Kao i u svim oblastima ima onih koji su zainteresovani i koji nisu”.

Sestre Šišić su se ovom prilikom zahvalile i svima koji ih podržavaju, između ostalog i direktoru BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija Fahrudinu Sinanoviću, kao i svima onima koji se trude da im znanje prenesu.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme