NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Simpozij na temu “multidisciplinarni pristup u liječenju kardiovaskularnih bolesti”

... | 22. Marta 2023.
13:14
Kalesija Online

U organizaciji Udruženja dijabetes i srce Tuzlanskog kantona, u Tuzli od 17. do 19. marta 2023. godine, održan je Simpozij na temu “Multidisciplinarni pristup u liječenju kardiovaskularnih bolesti”.

Prema riječima našeg Kalesijca dr. med. sc. Mirsada Selimovića, načelnika Klinike za interne bolesti UKC Tuzla i predsjednika Udruženja dijabetes i srce TK, simpozij je namjenjen internistima, kardiolozima, endokrinolozima i svim drugim ljekarima posvećenim poboljšanju zdravlja oboljelih od dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti.

Cilj Simpozija je da pruže mladim ljekarima, ali i građanima Tuzlanskog kantona, najnovije informacije i smjernice u liječenju kardiovaskularnih bolesti“, istakao je u svom obraćanju dr. Selimović.

Doprinos u organizaciji simpozija pružila je i Ljekarska komora Tuzlanskog kantona. Svoje zadovoljstvo organizacijom iskazao je predsjednik Ljekarska komora TK, prof. dr. Harun Brkić. „Uvjeren sam da će simpozij ponuditi svim učesnicima nova saznanja i preporuke, ali i ono što je možda najvažnije, a to je da se napravi jedinstven pristup u liječenju ovih oboljenja na prostoru TK pa i šire“, rekao prof. Brkić.

Aktivno učešće na simpoziju je ostvarilo 136 učesnika i 54 predavača.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika