NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Sjećanje na Admira Mujanovića-Ribu: Prijatelji iz kluba organizovali prijateljsku utakmicu

... | 21. Oktobra 2021.
12:52
Kalesija Online

Ovih dana navršava se godina dana od prerane smrti Admira Mujanovića – Ribe, jednog od najboljih odbrambenih igrača sa prostora kalesijske općine. Povodom godišnjice smrti rahmetli Admira Mujanovića – Ribe, njegovi nekadašnji saigrači i prijatelji će organizirati prijateljsku utakmicu, koja će se odigrati u petak, 22. oktobra na Tom Cat areni u Kikačima.

Prema riječima Suada Tabalovića, koji je bio veliki prijatelj Admira Mujanovića – Ribe, s kojim je dijelio svlačionice u Tojšićima i Kalesiji, najavljen je dolazak igrača iz nekoliko kalesijskih klubova, ali i Mujanovićevih saigrača iz drugih klubova s prostora TK.

„Planirano je da se u 17 sati okupimo na stadionu u Kikačima. Posjetit ćemo porodicu rahmetli Admira Mujanovića, a nakon toga ćemo obići mezar rahmetli Ribe, proučiti fatihu i odati počast našem prijetelju. Poslije toga je planirana prijateljska utakmica na Tom cat areni u Kikačima u kojoj će nastupiti igrači iz brojnih klubova iz Tuzlanskog kantona koji su imali čast igrati sa rahmetli Ribom“, rekao je Tabalović i pozvao i ostale prijatelje Admira Mujanovića Ribe da dođu na utakmicu da se zajednički prisjete svog prijatelja i saigrača.

Rahmetli Admir Mujanović – Riba je tokom igračke karijere nastupao za Mladost iz Kikača, Slogu iz Tojšića, Bosnu iz Kalesije, Raince Gornje i Slaven iz Živinica. U svakom klubu je ostavio veliki trag i važio je za jednog od najboljih igrača. Bio je omiljen među saigračima, ali i navijačima svih klubova.

Podsjećamo, Mujanović je preminuo u 37. godini, u Francuskoj, nakon teške bolesti.

Prisjećamo se i Admirovih početaka, gdje je napravio prve nogometne korake i njegovih uspjeha na fudbalskom terenu.

Mujanović Admir – Riba nogometnu karijeru je započeo u rodnim Kikačima u FK “Mladost”. Zatim svoj nogometni put nastavlja u Omladinskim selekcijama FK Sloga Tojšići, gdje kasnije igra i za seniorski tim, par godina. U to vrijeme bio je jedan od najboljih igrača Druge lige Federacije. Iz Sloge je prešao u NK Slaven Živinice, a nakon Slavena prelazi u FK Bosna Kalesija. U Bosni je igrao nekoliko sezona. 2014. godine na jednoj od utakmica doživio je povredu loma noge što ga je udaljilo od fudbalskih terena, ali posle duže pauze oporavio se i ponovo se vratio fudbalu nastupajući za FK Rainci. Bio je član Amaterske reprezentacije koja je nastupala na završnici amaterskih reprezentacija u Bugarskoj, te sa reprezentacijom osvojio 3. mjesto.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme