NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Slatki petak: “Daruj knjigu, daruj znanje”

... | 6. Avgusta 2019.
13:26
Kalesija Online

S obzirom da se bliži početak nove školske godine, a poznavajući socijalnu strukturu građana općine , članice Udruženja “Snaga nezavisne žene” pokrenule su novu humanitarnu akciju pod nazivom ” Daruj knjigu, daruj znanje”. Cilj ove akcije je prikupiti što više školskih knjiga, kako bi poklonili onima kojima je teže odvojiti novac za knjige. S obzirom da akcija nije naišla na veliki odziv građana Kalesije, članice udruženja odlučile su organizovati “Slatki petak”. Akcija će biti upriličena u petak 9.augusta, na Trgu šehida od 11:00 do 13:00 sati.

“Naši sugrađani mogu donirati školske knjige za školarce u stanju socijalne potrebe ili novčani prilog. Prodajom kolačića želimo roditeljima olakšati kupovinu knjiga za njihove školarce. Bliži se početak školske godine i troškovi zaista nisu mali” dodaje predsjednica pomenutog udruženja, Hasmira Malić.

Akcija “Slatki petak” za sada se pokazala za jednu od akcija koja dobije najveću podršku sugrađana. Zahvaljujući ovoj akciji realizovano je mnogo humanitarnih akcija pokrenutih od strane udruženja “Snaga nezavisne žene”.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme