NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

“Slatki petak” za Hajru Arifović

... | 7. Decembra 2018.
11:55
Kalesija Online

Stol sa ukusnim kolačićima ispred čaršijske džamije danas je postavljen kako bi se skupila sredstva za Hajru Arifović. Članice Udruženja “Snaga nezavisne ” svjesne problema sa kojim se suočava Hajra, odlučile su joj pomoći.

“Drago nam je da danas ne pada kiša da smo mogle organizovati “Slatki petak” kako bismo mogle pomoći supruzi šehida. Hajra je u teškoj situaciji a mi ne možemo nijemo posmatrati problem sa kojim se suočava. Hvala građanima Kalesije koji svaki put prepoznacu cilj ovakvih akcija i iste podrže”-kazala je Hasmira Malić predsjednica Udruženja “Snaga nezavisne žene”

Arifović Hajra 24.01.1969 godine, živi u Kikačima. U februaru i aprilu ove godine operisala je oba oka ali od tada se stanje pogoršalo. Ona ima rijetko oboljenje zvano blefarospazam (otpuštanje mišića i stvaranje smetnji pri otvaranju očnih kapaka). Za to oboljenje postoji rješenje odnosno injekcije botoxa, ali pošto su kod nje u pitanju dva mišića koji više nisu u funkciji odnosno oslabili su.

Jedan od oštećenih mišića je mišić koji joj smeta pri otvaranju kapaka tako da više vremena provodi zatvorenih očiju, a drugi problem je grčenje vilice. Jedne mišiće mora stabilizovati sa tabletama a druge injekcijama botoxa jer botox ne može djelovati na oba mišića. Troškovi liječenja su veliki, te joj je potrebna pomoć dobrih ljudi.

 

Predsjednica Udruženja poziva sve one koji mogu pomoći da to urade uplatom na žiro račun 1613 0000 5293 5089

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme