NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Slobode lišena dva lica, oduzeto 1000 kutija cigareta bez markica

... | 23. Marta 2023.
10:23
Kalesija Online

U nastavku operativne akcije „Regina“ policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu ( SIPA) su dana 22.03.2023. godine, na području Konjica slobode lišili dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda“ propisano Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, izvršen je  pretres putničkog motornog vozila, koje su koristila lica lišena slobode, kojom prilikom je otkriveno i privremeno oduzeto oko 1000 kutija cigareta koje nisu obilježene kontrolnim i poreskim markicama na način propisan poreskim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine

Lica lišeno slobode su  sprovedena u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog. O daljem statusu lica odlučivaće postupajući tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika