NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Snijeg počeo padati na bh. planinama, narednih dana moguć i u širem dijelu BiH

... | 17. Novembra 2018.
16:57
Kalesija Online

Snijeg je danas u poslijepodnevnim satima počeo padati na nekoliko planina u našoj zemlji, a već od sutra očekuje se u širem dijelu Bosne.
Kako nam javljaju čitatelji, kiša koja je danas počela padati na Jahorini i Igmanu, u poslijepodnevnim satima prešla je u snijeg i susnježicu.

Sudeći prema snimcima s Vlašića, Ponijera i Romanije, snijeg bi do sutra mogao zabijeliti veliki dio planinskih predjela naše zemlje. Na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici puše jak vjetar, a u večernjim satima očekuje se snijeg.Prema prognozama hidrometeoroloških zavoda, od sutra se u jutarnjim satima i prije podne očekuje snijeg u Krajini, Posavini i na sjeveroistoku Bosne, a u Hercegovini će uglavnom padati kiša.Oblačno vrijeme sa snijegom i susnježicom očekuje nas i iduće sedmice, a obilnije padavine mogle bi zahvatii jugozapad Bosne, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ipak, snijeg se neće dugo zadržati jer će već sredinom sedmice preći u kišu.

Podsjećamo, gotovo sve bh. planine spremne su ovogodišnju sezonu skijanja dočekati uz proširene kapacitete i nove sadržaje. Za ljubitelje snijega i skijanja ostaje samo da čekaju dok planinski predjeli u BiH u potpunosti ne zabijele.

klix.ba

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika