NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

„Spajanje mladih – razmjena pozitivnih priča iz Kalesije i Zvornika

... | 15. Aprila 2019.
13:58
Kalesija Online

U okviru projekta  „Mladi sa stavom“, „Spajanje mladih – razmjena pozitivnih priča iz Kalesije i Zvornika“ u subotu je, u Zvorniku, održana druga po redu radionica. Predavač je  bio  Zoran Ćatić iz Media centra, Sarajevo, koji je pored Ferala i Osvita, realizator ovog projekta. 

Mladi iz Kalesije i Zvornika, zajedno su kroz razgovor dobili odgovore na pitanja; kako se pravi vijest i pravi redosljed najvažnijih vijesti.

Ćatić je izrazio zadovoljstvo što je u Zvorniku i što je imao priliku mladima proširiti vidike i prenjeti neka nova znanja iz oblasti novinarstva.

“Zivimo u vremenu društvenih mreža, te možemo reći da je, na neki način, svako od nas, medij. Vrlo je važno na pravi način iskoristiti te društvene mreže”, rekao je Ćatić.

Mladi iz Kalesije i Zvornika, nisu krili oduševljenje pristupom i načinom rada Zorana Ćatića.

Podsjećamo da su predstavnici Mediacentra iz Sarajeva, stručnjaci iz oblasti novinarstva: Boro Kontić, Marija Arnautović i Elvira Jukić Mujkić, održali 30. Marta, prvi trening za 10 mladih polaznika, po 5 iz Kalesije i Zvornika. Cilj projekta je spajanje mladih iz različitih sredina, zajednički medijski rad: snimanje, pisanje, objavljivanje. Sadržaji koji mladi snime, biće emitovani u emisijama Radija „Feral“ i Radija „Osvit“, i na društvenim mrežama.

Izvor: radioferal

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme