NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Srbi nam se smiju moj Bošnjo, psuješ državu za koju su mnogi ginuli

... | 13. Aprila 2015.
21:20
Kalesija Online

Nakon što je internet portal (bportal) objavio vijest da su tamo neki policajci u Lukavcu momku iz Banovića napisali kaznu u iznosu od 150 KM zbog psovke države misleći na BiH, uslijedili su komentari odobravanja kažnjavanja, ali i oni koji negoduju.

Oni koji negoduju takmiče se i nadmeću ko će ljepše, „sočnije“ i kvalitetnije da u svom komentaru opsuje državu BiH, a u svemu prednjače oni čiji roditelji su „pobjegli“ preko granice 1992. godine, a neki i nakon rata, ali ima i onih koji svakodnevno hode tlom natopljenim krvlju onih koji živote dadoše za državu.

Pa kako bolan psuješ državu, u kojoj je Srebrenica u kojoj bijeli nišani pokazuju da se za nju ginulo, kako bolan psuješ državu u kojoj je Kalesija prvi oslobođeni grad u BiH, Tuzla u kojoj je ubijena mladost 1995. godine, kako bolan psuješ državu, a u njoj Bratunac i šehidsko mezarje „Veljaci“ na kojem je najmlađa žrtva ukopana od 3,5 godina koju su ubili oni koji su psovali državu i koji su ubili još hiljade i hiljade onih koji to nisu dozvoljavali, koji su za napad i na psovku države i krv prolili, živote izgubili i dijelove tijela ostavili rasute po šumama BiH.

Kako bolan psuješ državu, a u njoj Vlasenica i šehidsko mezarje „Rakita“ gdje će za nekoliko dana biti sahranjen Edis Hajdarević kojeg su oni što psovaše državu ubili kada je imao svega sedam godina.

bosna

Kako bolan psuješ državu, a u njoj Prijedor i masovna grobnica Tomašica u kojoj su nakon 20 godina pronađeni posmrtni ostatci ubijenih Bošnjaka koji nedadoše da dušmani psuju i ruše državu, kako bolan psuješ državu, a u njoj Brčko, grad u kojem su Bošnjaci ubijani 1992. godina samo zbog vjere i imena i zbog toga što su htjeli državu, možda su ubijani onda kada si ti Bošnjo bježao preko granice da se spasiš, kako bolan psuješ državu, a u njoj Foča, Goražde, Višegrad i Mostar, Bijeljina, Banja Luka, Bihać, Cazin i Sarajevo kao glavni grad kojeg oni koji psovaše državu držaše pod opsadom mjesecima, godinama, ali se predalo nije.

bosna1

Ti psuješ državu, a u njoj Zvornik, grad kroz koji je crvena Drina tekla, obojena krvlju onih koji braniše državu, a ti je Bošnjo psuješ. Ti psuješ državu, a ona svoju nezavisnost krvlju platila.

Pa Bošnjo bolan, Srbi nam se smiju, a ti državu BiH psuješ, i prezireš, a ona ti je majka jer bez države ti si Bošnjo NIKO i NIŠTA.

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kolumna