NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Srednjoškolka Armina Avdić nikada ne odustaje: Njena borba i želja da samostalno hoda kao životna motivacija drugima

... | 19. Januara 2022.
18:30
Kalesija Online

“Naša najveća slava nije u tome da nikada ne padnemo, već da se svaki put kada padnemo podignemo”, kazala je Armina.

Prava heroina, kako su nazvali u Kalesiji Arminu Avdić, učenicu srednje medicinske škole, polako, ali sigurno korača ka svom cilju i zvijezdama. Armina često na društvenim mrežama objavi status, bolje rečeno poruke koje svakoj osobi mogu poslužiti kao inspiracija i motivacija. U njenim porukama možemo pronaći milione osjećanja, nadanja, vjere u sebe i mnogo pitanja koje možemo sebi postaviti. Zašto se često razočaramo u život i odustajemo na prvim iskušenjima, kada imamo skoro sve, a nekome su želje tako skromne. Nekome je jedina želja da samostalno hoda.

Borba je možda i najbolji učitelj i tjera svakog čovjeka da dostigne ono što želi, što je slučaj i kod Armine. Društveno je aktivna, odlična učenica, druželjubiva i prava vrijednica. Uključena je u sve aktivnosti koje se namijenjena osobama sa smetnjama u razvoju, a također je i član Udruženja “Osmijeh nade” u Kalesiji i “Koraci nade” Tuzla.

Voli pjevati, umjetnička duša koja ne spava, a svoju kretivnost izražava na razne načine, ne samo kroz pjesmu, već i na platnu za slikanje i daskama koje život znače. Nedavno je naslikala sliku koja najbolje opisuje njen karakter i njenu borbu. Osmijeh i muzika su njeni najveći pokretači u dostizanju cilja.

Armini i njenoj sestri Emini je na rođenju dijagnosticirana cerebralna paraliza.

Kao što stoji u Armininom posljednjem objavljenom statusu na facebook-u kod nje odustajanje nikada nije opcija. Proći mnoge tretmane i terapije nije bilo lako ni njoj, ni njenim roditeljima. Armina i Emina su velika podrška jedna drugoj.

Korača ka svom najvećem cilju. Korača prema zvijezdama koje će joj osvijetliti podijum na kojem će zaplesati. Njen napredak je itakako primijetan, zahvaljujući upornosti i želji da ostvari svoj najveći san. Dok imamo snove i živimo. Dok imamo nadu borimo se, dok imamo prave osobe pored sebe ništa nije nemoguće. Nijedna prepreka nek se ne čini teškom, jer samo hrabri ih preskaču i stižu do zvijezda, stižu do svog cilja. Armina je blizu da osvoji podijum.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme