NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Stanje na putevima

| 12. Septembra 2017.
06:54
Kalesija Online
Jutros se na putevima u BiH saobraća po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Duži zastoji nisu zabilježeni, a   frekvencija vozila u jutarnjim satima, pojačana je u gradskim centrima. Zbog novih padavina povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz. Posebno izdvajamo dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.  Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno,  da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.
Zbog održavanja sportske manifestacije (penjački festival „Drill and Chill Festival) do 17. 09. u vremenu od 11:00 do 11:45 sati dolazi do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16  Karanovac-Crna Rijeka (u kanjonu Tijesno). Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava  na putni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.
Zbog minerskih radova, danas od 12 do 16 sati, moguće su kraće obustave saobraćaja na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla (Polijice-Gavrići) na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.
Sporije se saobraća i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Pale, Odžak-Donji Svilaj, Stupari–Kladanj, Simin Han-Kalesija, Živinice-Međaš, Srebrenik-Donja Orahovica i  Banja Luka-Turbe.
Na graničnim prelazima nisu zabilježena duža zadržavanja.

Komentari

Kategorija: Društvo i politika