NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Stanje na putevima

| 13. Septembra 2017.
07:03
Kalesija Online
Kolovoz je ovoga jutra mokar ili vlažan na većini putnih pravaca u BiH. Dužih zastoja nema, a intenzitet saobraćaja pojačan je u gradskim centrima. U višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle. Zbog učestalih padavina, povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz. Posebno izdvajamo dionice koje prolaze kroz usjeke, kao  i preko planinskih prevoja. Pažnju skrećemo i na moguća oštećenja na kolovozu, a koja su ispunjena vodom, te zbog toga nisu vidljiva. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.
Zbog održavanja sportske manifestacije (penjački festival „Drill and Chill Festival) do 17. 09. u vremenu od 11:00 do 11:45 sati dolazi do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16  Karanovac-Crna Rijeka (u kanjonu Tijesno). Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava  na putni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.
Sporije se saobraća i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Pale, Odžak-Donji Svilaj, Stupari–Kladanj, Simin Han-Kalesija, Živinice-Međaš, Srebrenik-Donja Orahovica i  Banja Luka-Turbe.
Na graničnim prelazima nisu zabilježena duža zadržavanja.

Komentari

Kategorija: Društvo i politika