NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Stanje na putevima

... | 8. Septembra 2021.
06:53
Kalesija Online

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. U većem dijelu zemlje saobraća se uz povoljne vremenske i saobraćajne uslove. Sve učesnike u saobraćaju molimo da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. 


Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.
Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
Usporeno, zbog radova, saobraća se na magistralnom putu Srebrenik-Orašje (u naselju Ćehaje),  na izlazu iz Gruda (na magistralnom putu Grude-Ljubuški), kao i u mjestu Cerovica (na magistralnom putu Stolac-Hutovo).
Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika