NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Stanje na putevima

... | 21. Septembra 2021.
07:02
Kalesija Online

Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih padavina upozoravamo na mjestimično mokar kolovoz, kao i na povećanu opasnost od odrona. Na pojedinim dionicama i vidljivost je smanjena zbog jutarnje magle ili niske oblačnosti. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.Na dionici magistralnog puta Ovčari-Konjic, kao i kroz tunel Crnaja (na dionici Konjic-Jablanica),  saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela.

Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Počitelj-Žitomislići (Ševaš Njive),  Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i  Stolac-Hutovo (kod mjesta Cerovica).Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje (u neposrednoj blizini graničnog prelaza Hum), od 07 do 15 sati saobraćaj će se obustavljati u trajanju do 30 minuta (propuštanje vozila 10 minuta).Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine trenutno nema dužih zadržavanja.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika