NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Stanje na putevima

... | 22. Septembra 2021.
06:57
Kalesija Online

U jutarnjim satima magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, te ponegdje u višim predjelima, posebno u centralnim krajevima naše zemlje.

Upozoravamo i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.Na dionici magistralnog puta Ovčari-Konjic, kao i kroz tunel Crnaja (na dionici Konjic-Jablanica),  saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Počitelj-Žitomislići (Ševaš Njive),  Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i  Stolac-Hutovo (kod mjesta Cerovica).Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine trenutno nema dužih zadržavanja.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika