NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Stanje na putevima

... | 6. Oktobra 2021.
07:12
Kalesija Online

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom i klizavom kolovozu. Upozoravamo na odrone kamenja i zemlje na kolovoz i savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima na putu.
Zbog održavanja biciklističke trke, danas će u vremenu od 12:45 do 16:30 sati doći do obustave saobraćaja na magistralnom putu Pale-Podgrab (dionica Koran-Stambolčići).


Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.
U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (od 23 do 04:30 sati) saobraćaj se obustavlja.
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.
Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Donji Vakuf-Jajce (Skela), Žepče-Topčić Polje (Donja Golubinja),  Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), kao i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).
Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika