NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Stanje na putevima

... | 13. Oktobra 2021.
07:00
Kalesija Online

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Izdvajamo dionice uz rijeke Unu, Drinu, Lašvu i Spreču. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. 
Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova. Također, u tunelima Hum i Pečuj na Zeničkoj zaobilaznici  izvode se radovi na sanaciji “šahta” u lijevoj traci  obje tunelske cijevi, zbog čega se saobraća usporeno-voznom trakom. Na mjestu radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.


U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. 
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.
Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja),  Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica), Šipovo-Jezero i Gračanica-Srnice Donje.
Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika