NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Stanje na putevima

... | 16. Januara 2022.
07:55
Kalesija Online

Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća po vlažnom i mjestimično klizavom kolovozu. Posebno skrećemo pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, preko mostova i vijadukta, kao i na prilazima tunelima. Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo putne pravce: Bihać-Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac-Drvar, Ključ-Sanski Most, autoput Zenica-Tarčin, kao i puteve na širem području: Sarajeva, Žepča, Maglaja, Kiseljaka, Viteza i Gračanice. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila  i da na put ne kreću bez zimske opreme.


Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.
Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).
Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).
Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.
Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika