NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Stanje na putevima

... | 14. Maja 2022.
07:09
Kalesija Online

Kolovoz je mokar ili vlažan, a izuzetak su dionice na jugu zemlje gdje se saobraća po pretežno suhom kolovozu. Vozačima skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.


Tunel Crnaja (Konjic-Jablanica) do ponedjeljka ujutro (16.05.), otvoren je za dvosmjerni saobraćaj. Zbog redovnog servisiranja opreme u tunelima Gaj i Igman, na dionici autoputa A-1 smjer Lepenica-Sarajevo zapad, vozila saobraćaju suprotnom stranom, u dvosmjernom režimu saobraćaja.
Na dionici Vrbaška-Draksenić (put prema graničnom prelazu Gradina) zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.


Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela. 

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).
Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.


Zbog održavanja biciklističke trke, danas će u vremenu od 11 do 14 sati za saobraćaj biti zatvorena dionica regionalnog puta Travnik-Galica (preko Ovčareva). 


Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika