NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Stanje na putevima

| 16. Decembra 2017.
07:57
Kalesija Online
Zbog snijega na kolovozu jutros se sporije saobraća na dionicama u zapadnoj Bosni. Izdvajamo putne pravce Livno-Bosansko Grahovo-Drvar, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać i Bosanski Petrovac-Drvar. Na magistralnom putu M-5 Travnik-Donji Vakuf-Jajce pada kiša koja ledi u dodiru sa tlom, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno mokar, a vidljivost mjestimično smanjena zbog magle i niske oblačnosti. Veće količine vode usporavaju saobraćanje na putnim pravcima Grude-Čapljina i Ljubuški-Crveni Grm.
Na magistralnim putevima M-16.2 Jablanica-Prozor i M-14.2 Resanovci-Drvar, kao i na dionici regionalnog puta R-413 Karanovac-Turbe, zbog većeg odrona, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravamo i na ostalim putevima u BiH. Posebno izdvajamo dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Apelujemo na vozače da voze  maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.
Zbog istražnih radova u tunelu Karaula na magistralnom putu M-17 Žepče-Maglaj, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad na ulazu u tunel Oštrik, a saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.
Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na GP Izačić. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Komentari

Kategorija: Društvo i politika