NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Stanje na putevima

... | 11. Jula 2018.
07:17
Kalesija Online
Pojačana je jutros frekvencija putničkih vozila i autobusa na svim putevima koji vode prema Srebrenici. Iz BIHAMK-a apeluju na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da na prilazima Srebrenici i Potočarima poštuju upute ovlaštenih lica.
U toku su radovi na redovnom održavanju tunela Bistrik (Sarajevo), na magistralnom putu M-5, zbog čega se u vremenu od 08:30 do 15:30 sati kroz tunel saobraća naizmjenično-jednom trakom.
Sanacioni radovi izvode se i na dionici magistralnog puta M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), zbog čega se na mjestima izvođenja radova saobraća usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.
Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.
Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Crnoj Gori, od 09 do 13 sati ne preporučujemo korištenje GP Deleuša.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika