NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Stanje na putevima

... | 8. Novembra 2018.
08:01
Kalesija Online

Gusta magla smanjuje vidljivost i usporava saobraćaj na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Posebno izdvajamo šire područje Livna i Ljubuškog, kao i dionice uz rijeke: Savu, Drinu, Lašvu i Vrbas. Apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

Danas počinju radovi na izgradnji kružnog toka na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u mjestu Tasovčići, kao i na sanaciji kolovoza na magistralnom putu M-17 na izlazu iz Mostara prema Ortiješu. U zoni izvođenja radova saobraćat će se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

U vremenu od 08 do 11 sati izvodit će se deminerski radovi na magistralnom putu M-16 Donji Vakuf–Jajce kod tunela Skela. Na ovoj lokaciji saobraća se uz 15 minutne obustave i 5 minutna propuštanja vozila.

Radovi na ugradnji uređaja za brojanje prometa danas će se izvoditi na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Semizovac (u naselju Poturovići). Za vrijeme izvođenja ovih radova saobraćat će se jednom trakom-naizmjenično.

Sanacioni radovi izvode se i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica i Podlugovi-Visoko, na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka,  kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj.

Zbog sanacije mosta na ulazu u Bugojno na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Zbog  radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika