NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Stanje na putevima

... | 23. Februara 2019.
07:55
Kalesija Online

Zbog ugaženog snijega na kolovozu obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na  putnom pravcu Mokro-Podromanija. 
Na ostalim dionicama saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a zbog niskih temperatura skrećemo pažnju na moguću poledicu. Posebno izdvajamo puteve u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.


U jugozapadnim krajevima puše jak vjetar koji mjestimično nanosi snijeg na kolovoz. Na jake udare vjetra upozoravamo i na putevima na jugu zemlje. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. 
Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.
Zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraćaj je  obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Čađavice.
Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.
Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.
Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika