NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Stanje na putevima

... | 10. Aprila 2019.
07:05
Kalesija Online

Ovoga jutra na putevima u BIH saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu. Skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na sve vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.  
Zbog izvođenja radova na redovnom pregledu i održavanju opreme obustavlja se saobraćaj u tunelima Gaj i Igman na autoputu A-1 smjer Sarajevo zapad-Lepenica, od danas (10.04.) u 08 sati do sutra (11.04.) do 20 sati i preusmjerava na lijevu kolovoznu traku u dvosmjernom režimu. U toku su i radovi na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Bojnik (A-1, smjer Vlakovo-Jošanica), do kraja ovog mjeseca saobraća se usporeno, jednom trakom. Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 


Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj.  Za vrijeme radova putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija. Teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase, kao i do sada, koriste putni pravac Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.
U toku su radovi na magistralnom putu M-18 Kladanj-Podpaklenik, a na mjestu radova postavljena je svjetlosna signalizacija.
Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona vozila u oba smjera. 
Na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima u toku je izgradnja kružnog toka, zbog čega se saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. 
Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima:  M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću),  M-2 prolaz kroz Neum, M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac. M-4 Teslić-Karuše  i M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac).
Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.
Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prelazi  Ivanica-Gornji Brgat  i Bosanski Novi-Dvor (za vrijeme obustave, omogućen je prelazak pješaka i biciklista). Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika