NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Stanje na putevima

... | 15. Avgusta 2020.
07:00
Kalesija Online

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno), svakim danom (osim nedjelje) od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila  se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce) zbog sanacionih radova svakim danom (osim nedjelje) obustavlja se saobraćaj u vremenu od 08 do 16 sati.

Zbog održavanja auto-trke na brdskim stazama “Vlasenica 2020”,  na magistralnom putu  Vlasenica-Han Pijesak danas će u vremenu od 12 do 15 sati doći do obustave saobraćaja. Obustava će biti na snazi i sutra (16.08.) od 10:30 do 14 sati. Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeriti na alternativne pravce Vlasenica-Kladanj-Sarajevo i Vlasenica-Kladanj-Olovske Luke-Petrovići-Han Pijesak-Sokolac.

Na putu Jablanica-Mostar u naselju Vrapčići saobraća se naizmjenično, uz regulaciju semafora. Kako doznajemo, zbog frekventnosti ovog puta dolazi do formiranja dužih kolona vozila, zbog čega molimo za strpljenje.

Na magistralnom putu Tuzla-Orašje na više lokacija se izvode sanacioni radovi zbog čega se saobraća usporeno ili obiaznicama u blizini. Radi se u Špionici, gdje je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini. Radovi su i u blizini petlje Šićki Brod, kao i u  naselju Drenik, a na ovim lokacijama saobraća se jednom trakom.

Obustave saobraćaja su i u tunelima Vinac (Donji Vakuf-Jajce) i Jasen (Prozor-Jablanica). U funkciji su alternativni pravci.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Brčko-Bijeljina,  Livno-Kamensko, Podnovlje-Modriča, Grude-Posušje i Kiseljak-Busovača.

Zbog izvođenja asfalterskih radova sutra (16.08.) od 03 do 12 sati doći će do obustave saobraćaja na magistralnom putu Kiseljak-Busovača, na dionici Jehovac-Brestovsko. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati alternativnim pravcima Kiseljak-Visoko-Kaonik (autoput) i Kiseljak-Visoko-Kakanj-Kaonik (regionalni put).

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Još uvijek na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika