NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Stanje na putevima: Gužve na graničnim prelazima

... | 5. Avgusta 2019.
07:13
Kalesija Online

Pojačana frekvencija vozila i duža zadržavanja bilježe se u oba smjera na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Gradina, Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica, Orašje, Šepak, Bosanska Rača, Zupci i Doljani. Pojačan promet vozila na izlazu iz naše zemlje bilježi se na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Izačić, Hum,  Deleuša, Prisika, Kamensko, Gorica, Zvirići, Ivanica i Neum 2.

Pojačan je promet vozila i na ostalim putevima u BiH, a posebno na aktuelnim izletištima. 

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od 2 km vozila saobraćaju dvosmjerno. 

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Na dionici Jablanica-Prozor-Livno-Drvar-Bosanski Petrovac-Sanski Most, danas se u redovnom režimu saobraćaja kreće kolona Oldtimer vozila. 

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika