NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Stanje na putevima: Kolovoz je mjestimično mokar,a vozače upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

... | 2. Oktobra 2022.
08:08
Kalesija Online

Kolovoz je mjestimično mokar ili vlažan, a vozače upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na magistralnom putu Tarčin-Bradina zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice autoputa Tarčin-Ivan u oba smjera, bez naplate cestarine od Vlakova do Bradine. Molimo vozače da budu oprezni, posebno prilikom prolaska kroz naplatne kućice.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) u periodu od 03.10 do 03.12. dolazit će do obustava saobraćaja (izuzev nedjeljom i praznicima) u terminima od 09 do 12:15 sati i od 13:15 do 15 sati. Za vrijeme obustava moguće je saobraćati alternativnim pravcima.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Povodom održavanja Općih izbora na području Bosne i Hercegovine, danas 02.10. na području BiH zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija. Dodatno na području RS zabrana je na snazi i za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme